Pages

Sunday, September 08, 2013

Teratai Sulung

Teratai ni uncle sebelah bagi, pakej sekali dengan
 pasu hasil belahan tong dram besar. 
Oh teratai bunga indah...
engkaulah pujaan hatiku...

Dah jadi macam kera dapat bunga la pulak.
Apa salahnya kan nyanyi-nyanyi sendiri, sumbang pun tak pe
tak de sape pun dengar sebab nyanyi dalam hati je.
Nak nyanyi kuat-kuat risau gak..sekarang ni
musim hujan, banjir pulak nanti..

10 comments:

  1. ada sora macam KakPah Aini tak?
    pernah makan bijik teratai?
    sedappp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya sora macam...petir kot...hihihi..eee budak siam jangan marah.

      Delete
  2. Kalau banjir ok gak, boleh naik sampan, lama dah tak naik sampan main ayor..

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum 'warna sari'.
    hihihi..sedapnya nama ni, selalu sebut berulang kali.Kalau tetiba tersedak tu, akak lah yg.sebut.
    ooo teratai jenis ini sangat cantik, kenapa tak sertakan gambar sewaktu bunganya mekar?..sendiri punya kan. Benih teratai akak pernah makan sewaktu melawat Taman Tasik Taiping ketika di alam persekolahan, macam kacang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam kak puteri,
      OOO kak puteri sebut le, patut le sedak-sedak...hihihi..kon kap kon kap..
      Belum mekar lagi kak, dok tunggu ni...uncle tu baru je bagi. Dia nak ke KL jaga cucu, jadi dia kata .."uncle kasi you la, sudah tak mau...susah lho mau jalan2.." hihihi

      Delete
  4. As salam kak t,

    Nyanyi lagu Teratai drp Sweet Charity ni suara kak t kena serak2 basah macam Ramli Sarip la ye.. Foto yg paling tu buah teratai, yg orang makan, bijinya yg kat dalam tu. Saya biasa tanam teratai dan penjagaannya agak cerewet. Ia perlukan baja khas utk pastikan ia subur dan berbunga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam,
      hahaha...kalau kak t nyanyi, semua jiran berhenti buat kerja.
      Tu la uncle tu pesan,...susah ooo mau jaga ini pokok.
      Lepas entri ni, kak t dah try makan buah teratai tu, memang ok la.
      Daripada maklumat uncle gogel, teratai baik untuk jantung...

      Delete