Pages

Sunday, September 01, 2013

Mercu Tanda Bandar Di Raja

<<Assalamualaikum  semua  rakan blog  yang  dihargai..>>

Lokasi joging vs jalan-jalan pagi ni : Bukit Chandan. 
Parking di Masjid Ubudiah mula gerak mengelilingi Istana Iskandariah dan balik 
semula ke Masjid Ubudiah.  Macam biasa, kamera tak tinggal. 
Kali ni saya guna lensa wide angle 8mm-16mm, saya nak shot gambar dalam jarak 
dekat tapi nak nampak semua.. saya cutikan standard lens kejap.
Masjid Ubudiah
Istana Iskandariah dari sudut pandang padang kawad di tepi Sg Perak.

Pintu istana
Dari sisi
Muzium DiRaja Perak

Itulah mercu tanda Bandar Di Raja Kuala Kangsar

8 comments:

  1. Replies
    1. Terim kasih. Edit sikit bagi kesan lebih menarik

      Delete
  2. Assalamualaikum Ti,

    Teruja akak tengok permandangan di Bkt Chandan ni, kalau balik Bkt Gantang selalu juga akak ke sini pekena laksa Kuala kat Lembah ataupun masakan Thai yg kat tepi Sg Perak tu. Hu terangkat. Ti guna kamera jenia apa ya, semua gambarnya sharp, tahniah le boleh jd photographer profesional ni.Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam kak,
      Terima kasih kak.
      Saya guna kamera DSLR biasa je. Untuk gambar pada entri ini saya edit sikit, edit melalui gabungan software picasa & photoscape, nak nampakkan kesan latar yang menarik sikit. Tapi saya pun masih dalam proses belajar teknik edit-mengedit juga teknik fotografi, belajar sendiri dari internet dan panduan daripada kawan-kawan.

      Delete
  3. Replies
    1. Terima kasih kak. Bersantai sambil menikmati apa yang ada di tempat kita.

      Delete
  4. nampak tak satu rumah lama sebelah Masjid tu..
    cantik kalau diabadikan dalan gambar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya..memang ada, nanti saya round lagi. Ada lagi rumah2 yang unik dan cantik kat kk ni. Nanti sy buat satu entri khas tentang rumah asli Perak & juga rumah lama tinggalan pembesar penjajah dulu

      Delete